Du kan nominere nu til årets kulturpriser

Af Svend Erik Brodersen

KULTUR/KOMMUNEN: Alle der bor i Kolding Kommune kan nu komme med forslag til, hvem der skal have årets fire kulturpriser. Deadline for indstillinger er fastsat til den 27. februar.

Tirsdag den 5. april lægges der i forbindelse med uddelingen af priserne op til et stort awardshow, Kulturevent 2022. Og lige nu kan du frem til 27. februar indstille den – eller dem du synes, der fortjener en pris for deres indsats på det kulturelle område.
– Alle borgere i Kolding Kommune kan indstille nominerede til priserne. Kulturudvalget vurderer så de indkomne indstillinger og udpeger tre nominerede til hver pris. De endelige vindere af priserne offentliggøres ved Kulturevent 2022, fortæller Rikke Winther Revsholm fra Kolding Kommune.
Godset i Kolding lægger rammer til arrangementet, der starter med en kulturmesse med boder bemandet af et udpluk af kommunens mange kulturaktører. Efter messen vil der være prisshow, med underholdning af lokale kunstnere, samt uddeling af de fire priser.

De fire priser
Pris 1: ”Årets Kulturelle Aftryk”. En pris der handler om en anerkendelse af events, initiativer og projekter, og som henvender sig til den brede målgruppe, som har sat et særligt kulturelt aftryk i det foregående år. Vinderne modtager 10.000 kroner.
Pris 2: ”Årets Kulturelle Highfive”. Her hyldes kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab med anerkendelse af igangsætterne. Prisen gives til de nytænkende events, initiativer og projekter, der kan inspirere, vise nye veje, og som har potentiale til at udvikle kulturen i Kolding Kommune. Vinderen modtager 10.000 kr. til at igangsætte nye kulturelle tiltag.
Pris 3: ”Årets Ildsjæl”. Det er en ærespris og en hyldest til det lokale kulturelle engagement og tildeles en kulturel aktør – en ildsjæl – som har ydet en betydelig flerårig og frivillig indsats for kulturen i Kolding Kommune. Vinderen modtager skulpturen ”Grubleren” af Erik Valter.
Pris 4: ”KulturKolding-prisen”. Det handler om en åben pris for alle kulturaktører i Kolding Kommune. Den gives til en institution, et initiativ (udstilling, event, projekt e.l.), en forening, virksomhed eller en person, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i det foregående år. Modtageren får en indgraveret plakette.
Det er gratis at deltage i Kulturevent 2022, der vil dog først kunne bestilles billetter tættere på selve eventet. Hold øje med tidspunktet i pressen og på de sociale medier. Men der kan allerede her indstilles emner til modtagelse af priserne: kolding.dk/borger/kultur-fritid-frivillighed/kultur/kulturpriser-2022, oplyser Kolding Kommune.

Se også