Strid om regnvandsledning ender som ekspropriering

Det er ved denne ejendom, Søndergade 10, der bøvles med placeringen af en regnvandsledning. Foto: Sebro Press.

 

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

LUNDERSKOV: En strid mellem Kolding Kommune, via deres forsyningsselskab BlueKolding, om etablering af en regnvandsledning hen over en privat grund på Søndergade i Lunderskov ender som en ekspropriationssag og afgøres dermed ved tvang.

Kolding Kommune agter nemlig ikke at ændre bare et komma i et tillæg til gældende spildevandsplan efter endt høringsrunde på otte uger.

Det betyder, at en grundejer på Søndergade ikke har fået medhold i sin indsigelse mod nedlæggelsen af en rørledning hen over hans private grund et sted, hvor han ikke ønsker den.
Det fremgår af sagens behandling i kommunen, at der er opnået frivillige aftaler med fire af fem berørte grundejere, men at den sidste ikke ønsker ledningen, lagt ned på sin matrikel, som angivet i tillægget.

Grundejeren påpeger i sagen, at der i første omgang var udarbejdet et dokument med henblik på en frivillig aftale, som han underskrev og returnerede til BlueKolding. Aftalen gik ud på, at en eksisterende spildevandsledning og den projekterede regnvandsledning ville blive flyttet til en placering, som ville være mere optimal i forhold til en mulig opdeling og udstykning af matriklen.

Men det viste sig senere, at en alternativ ledningsplacering alligevel ikke var muligt på grund af terrænforholdene. Aftalen blev derfor ikke underskrevet af BlueKolding.

Og nu har kommunen, med loven om ret til ekspropriering i den slags sager, givet grønt lys til, at BlueKolding kan erhverve nødvendige arealer til rørledningen hen over grundejerens areal med tvang. /bro

Se også