Rema regner med supermarked i Lunderskov i efteråret 2023

Det er her på hjørnet af Reinholdts Bakke og Koldingvej, at det kommende Rema skal ligge. (Foto: Sebro-press.)

 

LUNDERSKOV: – Vi forventer at være klar i efteråret 2023 – hvis alt ellers går godt og positivt ligesom hidtil.

Det siger udviklingsdirektør Stephan Sørensen fra Rema Etablering A/S.
Rema har planer om at lægge en 1200 kvadratmeter stor butik på hjørnet af Reinholdts Bakke og Koldingvej. I dag ligger der en Shell station her.

– Vi har søgt kommunen, og de er i gang med en lokalplan for området. Den slags tager jo lidt tid, men indtil nu har alt været positivt. Så hvis der ellers ikke kommer problemer, så forventer vi at kunne åbne en butik i efteråret 2023, siger udviklingsdirektøren.

Ønsker mere plads

Grunden ved tankstationen med tilhørende kiosk og vaskehal på Reinholdts Bakke 62-64 i Lunderskov ejes af Christian Wolter. Han udtalte i Lunderskov Folkeblad i november 2021:

– Rema er også interesseret i at erhverve et stykke af et kommunalt areal, som ligger mellem os og Hovedvej 32, men det har kommunen hidtil vægret sig ved at sælge. Og derfor hænger sagen lige nu i en tynd tråd, sagde Christian Wolter til avisen.

Men udviklingsdirektøren afviser bekymringen:

– Det har vi ikke engang søgt om, siger han.
Planerne om det kommende Rema supermarked kom frem i forbindelse med valgkampen forud for kommunalvalget i november 2021.

Det mislykkedes for Kiwi og Netto

Det er ikke første gang, at en supermarkedskæde forsøger at etablere sig i Lunderskov, hvor den lokale Superbrugsen sidder næsten alene på dagligvaremarkedet. Efter at Kiwi for nogle år siden lukkede sin forretning på Kongsbjerg, var supermarkedskæden Netto ellers langt fremme med planer om at rykke ind i de ledige bygninger efter Kiwi.

Men det blev opgivet på grund af pladsmangel. Og fordi en gasledning lå i vejen for en udvidelse af den tidligere Kiwi-butik. Christian Wolter fortalte i november, at Netto også dengang viste interesse for en placering på det areal, som Rema nu har kig på, men måtte opgive på grund af for lidt plads:

85 parkeringspladser

– I dag kræves der mindst 1200 kvadratermeter butik til et supermarked og mindst 85 p-pladser, og for at det kan lade sig gøre her kræves der mere jord, end vi kan tilbyde.
Derfor er Rema 1000 stærkt interesseret i at købe et stykke tillægsjord hos kommunen, fortalte Christian Wolter, som må formodes at have en vis viden om mulighederne, da hans egen tankstation indgår i planerne.

Men Remas hovedsæde i Jylland, som ligger i Horsens, regner altså fortsat med at lægge et stort supermarked på hjørnet. Og kommer der ikke forhindringer, åbnes butikken i efteråret 2023.

Henri.

Se også