Kolding får et akademi for bæredygtighed

Borgmester Knud Erik Langhoff er glad for at Kolding er valgt som hjemsted for akademi for bæredygtighed

 

KOLDING: Syddansk Universitet (SDU) og Kolding Kommune vil med et stærkt innovativt samarbejde inspirere studerende til at finde fremtidens løsninger ved at koble den bæredygtige dagsorden i kommunen sammen med designtænkning.

 Det sker i et akademi til sommer, der foregår over en uge, hvor studerende fra alle retninger og alle SDU’s lokationer kommer til Kolding og kaster sig over et program, der har bæredygtige byer og fællesskaber, som det overordnede tema.
SDU startede i fjor, efter opfordring fra studerende, det første bæredygtighedsakademi på benene. Og nu bliver altså gentaget i Kolding og udviklet, hvor akademiets indhold kommer endnu tættere på virkeligheden.
Det betyder, at de studerende skal forsøge at løse konkrete udfordringer for Kolding Kommune inden for bæredygtighed. Og akademiets deltagere mulighed for at komme med deres idéer til, hvordan udfordringerne kan løses i praksis.
Borgmester Knud Erik Langhoff bakker op og er glad for, at Kolding er valgt som hjemsted for akademiet:
– Kommunen vil være en god samarbejdspartner. Vi arbejder hver dag på at finde gode løsninger og nye veje at gå. Samtidig har vi fokus på både bæredygtighed og på, hvordan man kan bruge designtænkning til at udvikle nye løsninger. Derfor er det oplagt for os at arbejde sammen med SDU, og ikke mindst med de studerende, der i særlig grad interesserer sig for bæredygtighed og udvikling. De er jo fremtidens stjerner, lyder det fra borgmesteren. /sebro

 

Se også