Vamdrup har fået endnu et åsted

Fra indvielsen af det nye åsted ved Vamdrup Å: (Foto Kolding Kommune)

VAMDRUP: Fredag blev et nyt åsted i Vamdrup indviet. Denne gang ved Vamdrup Å i vestbyen.

I forvejen er der et lignende åsted ved Kongeåen i østbyen. Og det er blandt andet succes herfra, som givet inspirationen til det nye åsted.

Åbningen blev markeret ved en lille uformel indvielse med deltagelse af børn og lærere fra Ådalsskolen, Vamdrup Byforum og Arena Syd. Formanden for udvalget Plan og Teknik, Jacob Ville, holdt en lille tale.

Vamdrups nye åsted er placeret tæt på broen over Vamdrup Å mellem stien langs åen og stiforbindelsen fra og til Ådalsskolen og Arena Syd.

Med det nye åsted ved Vamdrup Å er der nu i alt 17 åsteder i Kolding Kommune – 15 langs Kolding Å og to i Vamdrup.

De bynære åsteder giver mulighed for ophold og aktivitet tæt på naturen og de vandløb, som snor sig gennem byen. Den nye grønne oase inviterer til afslapning, hygge, leg og motion i naturskønne omgivelser ned til Vamdrup Å.

Længe undervejs

Det nye åsted i Vamdrup har været længe undervejs. De første drøftelser begyndte i 2016 i forbindelse med helhedsplanen for Arena Syd. Siden har både Vamdrup Skole og Vamdrup Byforum været involveret i placering og udformning af det nye åsted.

Som et møbel

Åstedet er udformet som et siddemøbel, hvor man kan slå sig ned og tage en lille pause i naturskønne omgivelser. Man kan komme helt tæt på vandet uden at få våde fødder og opleve livet i vandet og på bunden af åen.

Åstedet vil også blive brugt i skoleundervisningen. Naturfagslærere fra Ådalsskolen og Vamdrup Skole har fået midler til at indkøbe grej til brug i undervisningen – bundketchere, sorteringsbakker, vandkikkerter, m.m. Grejkasserne til udstyret er desværre blevet ødelagt, men i løbet af maj måned bliver der lavet en mere robust løsning.

Endelig er der omkring åstedet ryddet et areal, hvor der er sået en blanding af vilde blomster. Frøene er indsamlet i kommunen og består udelukkende af hjemmehørende arter.

Håbet er, at der allerede i år og især på lidt længere sigt kommer en rig og farverig oase, som både kan lokke bier, sommerfugle og andre insekter til – og samtidig være en fryd for øjet.

/sebro/henri.

 

Se også