Borgmesteren i Lunderskov: – Bredt flertal enige om rammeaftale

Borgmesteren i Lunderskov. (Foto: sebro-press).

 

 

 

 

 

 

LUNDERSKOV:  Et flertal i Kolding Byråd er nu enige om en rammeaftale for det overordnede i næste års budget. Og med i aftalen er Det konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre, som har 23 af de 25 pladser i byrådet.
 Det sagde borgmester Knud Erik Langhoff, da han forleden besøgte Lunderskov i forbindelse med en                generalforsamling i              Lunderskov Lokalråd, hvor han orienterede både om Kolding Kommunes tilstand generelt, og om lokale forhold i Lunderskov:
– Rammeaftalen prioriterer investeringer, der peger fremad, sætter kroner af til vigtig infrastruktur, fokuserer på forebyggelse, investerer i børnene og daginstitutioner, sårbare og udsatte børn og unge, sagde han videre. Og fortsatte med at zoome ind på udvalgte projekter via billeder. Her blandt andet den kraftige erhvervsudvikling, som i øjeblikket er i fuld gang ved Tankedalsvej i Kolding. (Kun Dansk Folkeparti står uden for aftalen).

Flere indbyggere
Borgmesteren kom videre ind på den senere tids befolkningsvækst i kommunen, og fremhævede at bare i løbet af de seneste tolv måneder – altså siden sidste sommer – er kommunens indbyggerantal steget med 1.400 personer:
– Der er kommet flere 25 – 49-årige til kommunen, end der flytter fra. Der er stabil tilgang af børnefamilier, og det samme med antal fødsler, konstaterede borgmesteren og oplyste, at over de næste år er der afsat 110 millioner kroner til flere nye daginstitutionspladser:
– Det skal dels sikre, at de nye mange børnefamilier kan få passet deres børn, og dels er det målet, at børnene bliver passet tæt på bopælen, så forældrene ikke skal køre langt. Det er her nødvendigt at både udvide og bygge nyt.  Og vi er nødt til at rykke på det nu, så vi kan tilbyde alle vores børnefamilier pasning af børnene, lød det blandt andet fra borgmesteren på mødet i Lunderskov. /sebro

 

Se også