Fik nåle for 50-års medlemskab i Y’ Mens’ i Lunderskov

Stor aktivitet kendetegner den lokale klub med blandt andet loppemarkeder og møder    

Henning Grosen.
Paul Kaas og Johannes Borg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stor aktivitet kendetegner den lokale klub med blandt andet loppemarkeder og møder  

LUNDERSKOV: Tre medlemmer af Y’s Men’s Club i Lunderskov kan her i oktober fejre 50 års medlemskab.
Det er Henning Grosen, Paul Kaas og Johannes Borg. Alle tre er fjeret og har fået overrakt 50 års medlemsnålen. Og det er netop i år, hvor den internationale Y’s Men’s organisation fejrer 100 år, Region Danmark fejrer 75 år.
Klubben i Lunderskov har eksisteret i 53 år. Men det er blot 5. gang et medlem i Lunderskov får 50-års nålen.
Aktiviteterne i klubben er mange. Siden starten har klubben været aktiv som støtteklub for mange, dog først og fremmest for lokale foreninger, blandt andet ved oprettelsen af Ungdomshuset på Kobbelvænget i Lunderskov og Pletten, FDF’s sommerlejr ved Trapholt ved Hejls/Hejlsminde.  Bedste kilde til penge har været indsamling og salg af lopper til loppemarkeder.
De tre jubilerende medlemmer fortæller, at de husker, at i 1970’erne indsamledes der også aviser til FDF’s landsindsamling.  Den sidste lørdag før det årlige loppemarked blev fx alle husstande i Skanderup/Lunderskov besøgt, hvor beboerne havde stillet aviser og ”lopper” frem til afhentning og salg i hallen, hvor klubbens medlemmer brugte hele fredag /lørdag til opstilling, salg og oprydning.
Nu hvor Loppemarkederne holdes på Loppegården er arbejdet ikke blevet mindre, men bedre fordelt tidsmæssigt.
Klubbens mødeaktivitet omfatter også et alsidigt program som foredrag eller drøftelser om aktuelle emner. De tre 50-års medlemmer har således kunnet deltage i ca. 1000 møder og næsten 100 Loppemarkeder.
Seneste arrangement var den 6. oktober, hvor der var sangaften med  Axel Jessen som inspirator.
Da mange nok undres over Y-et i Y’s Men: Det stammer fra YMCA, da bevægelsen startede i USA 1922, som en international støtteorganisation for KFUM og KFUK, skriver Hans Jørgen Knudsen og Ruth Kristensen fra klubbens informationsudvalg. / sebro

 

Se også