Får kortere vej til behandling

REGIONEN:  Du får snart kortere vej her fra lokalområdet til behandling på sygehuset, hvis der er problemer med ryggen. Regionens bestående rygcenter på Middelfart Sygehus, skal nemlig flyttes til Kolding Sygehus.

Og forberedelserne til flytningen er i fuld gang – og det nye rygcenter i Kolding skal stå klar til patienterne i begyndelsen af næste år.

– Rygcentret i Kolding får omkring 160 ansatte – og får en kapacitet på 36.000 årlige ambulatoriebesøg. Desuden bliver der en kapacitet på 1.000 rygoperationer på årsbasis, fortæller regionsmedlem Poul Erik Jensen (S) Vamdrup.

Der skaffes plads på sygehuset i Kolding ved en omfattende rokade som forventes at koste et sted mellem 50 og 55 millioner kroner.

– For regionen har det været vigtigt at involvere alle rygcentrets medarbejdere, så alle er klædt på til at følge med til den nye adresse på Kolding Sygehus, siger Poul Erik Jensen.

Flytningen af rygcentret sker i samarbejde med Middelfart Kommune, der senest primo 2024 vil etablere en akutfunktion, nye rehabiliteringspladser og en sygeplejeklinik i de nuværende sygehusbygninger i Middelfart.

Se også