Alle nåede uskadte ud fra brændende stuehus

 

 

Således tog stuehuset ved gården Grønvang i Skanderup sig ud, da de sidste gløder var slukket efter branden juleaften. ( Foto: sebro-press). 

Skrevet af Svend Erik Brodersen (bro)

LUNDERSKOV/SKANDERUP:  Stuehuset til gården Grønvanggård Kastanje Alle 31 i Skanderup, ble, som tidligere kort omtalt juleaften, ramt af en voldsom brand, som kunne ses milevidt omkring i den klare juleaften.
 Høje frostgrader gjorde det vanskeligt for brandmandskabet at slukke ilden, der allerede havde godt fat i huset ved deres ankomst.  Og det endte da også med, at det antændte stuehus var fuldstændigt ødelagt, da den sidste glød var slukket.
Ligeledes, som tidligere kort omtalt, blev TrekantBrand station Lunderskov og Kolding, kaldt ud til branden juleaften kl. 21.37. Senere måtte der yderligere forstærkninger til. Station Vamdrup blev således kaldt ud kl. 22.16. Også de frivillige fra Jels blev tilkaldt dels med hjælp til brandstedet med vand, dels til stationsdækning i Kolding, mens branden stod på. Men uanset, hvor mange brandmænd der ellers kom til, så kunne de ikke redde stuehuset!
Ilden brød tilsyneladende ud i fyrrummet i stuehuset, og den blev opdaget, mens beboerne var i færd med at fejre juleaften. Men det hele gik så hurtigt, at da brandvæsenet ankom, var ilden allerede gået gennem taget. Familien kom kog hurtigt og uskadte ud af huset.

Brandårsag undersøges 
Sydøstjyllands Politis brandteknikere skal nu undersøge, hvordan branden opstod. Men allerede nu melder politiet ud, at den umiddelbare vurdering er, at branden startede i fyrrummet.
Den voldsomme brand kom først under kontrol hen over midnat, efterslukningen varede natten igennem./bro

 

 

 

Se også