Advarer mod at skyde genvej over farlige jernbanespor

Også på Lunderskov station spottes der såkaldte ulovlige ”sporoverløbere”.

 

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

Skiltet på Lunderskov station med symbolet “adgang forbudt” for enden af perron 2 som flere fristes til at overse. I baggrunden skimtes, at stien fører direkte over farlige jernbanespor. ( Foto: sebro-press).

LUNDERSKOV: Det er ulovligt og livsfarligt at krydse jernbanespor andre steder end i de autoriserede og markerede overgange. Men det blæser flere og flere åbenbart stort på. Også på Lunderskov station spottes der såkaldte ulovlige ”sporoverløbere”.
  Det sker især til og fra togene, der ankommer og afgår ved perron 2, og nok fordi mange finder det besværligt at benytte en ældre tunnelundergang for at komme til og fra perronen. Ikke mindst besværligt for gangbesværede og kørestolsbrugere.  Besværet rammer både lokale, som skal med togene fra perron 2 – og for dem der skal skifte tog, når deres tog ankommer ved perron 2, og de skal videre med tog fra perron 1.

Skyder genvej over farlige spor
For at undgå besværet benyttes en asfalteret sti som genvej. Den fører fra direkte fra perron 2 hen over farlige jernbanespor. Stien benyttes selv om den er afmærket med et skilt med et symbol, som fortæller, at det er forbudt at benytte den. Ved benyttelse skal der nemlig krydses spor, som passeres af mange hurtigt gennemkørende tog – og her i blandt næsten lydløse Intercitytog.
”En pludselig indskydelse om at slå genvej over sporet kan være en dødelig beslutning. Det er vigtigt, at de der krydser sporerne forstår, hvorfor det er forbudt og hvilken fare, det er forbundet med det, skriver transportminister Trine Bramsen advarende i en i pressemeddelelse om problemet, som på landsplan er bekymrende stigende.
Tunnel eneste mulighed

På Lunderskov station er gangbesværede og kørestolsbrugere tvunget til at benytte tunnelundergangen for at komme til og fra perron 2. Der er ingen elevatorer eller andre muligheder. Tidligere kunne de få kyndig hjælp af det faste personale på stationen til, at komme sikkert over de farlige spor. Men sådan er det ikke mere. Den store knudepunktstation er nemlig helt uden personale. Det er for længst sparet væk!
Og så kan der lige tilføjes, at under et kort ophold vi havde forleden på stationen i Lunderskov nåede vi desværre også at spotte én ulovlig ”sporoverløber” – en midaldrende dame – som netop benyttede den forbudte sti hen over de farlige stærkt trafikerede jernbanespor. Heldigvis gik det denne gang godt – / sebro

 

 

 

Se også