Borgermøde før nyt biogasanlæg bygges ved Lunderskov

LUNDERSKOV: Der et åbenbart et borgermøde på trapperne i forbindelse med etablingen af det nye store biogasanlæg i Vejen Kommune, umiddelbart nord for Lunderskov.

Vejen Kommune er nemlig i fuld sving med at hive diverse nødvendige tilladelserne fra myndighederne i forbindelse med opførelsen af anlægget i hus. Og det betyder, at i nærmeste fremtid, vil der blive holdt et borgermøde for nærmere orientering til offentligheden om projektet.

Det påregnes nemlig, at det nye biogasanlæg vil påvirke og ændre de lokale trafikforhold i området en del. På borgermødet vil også andre miljømæssige forhold komme på dagsordenen.

Det ny biogasanlæg skal bygges lidt nord for Lunderskov og tæt ved motorvej E20 afkørsel 66 til og fra LV Rute 469 Vamdrup – Lunderskov – Grindsted.

På et indbudt informationsmøde, der netop er holdt Kolding Herreds Landboforening, KHL, blev sløret løftet lidt mere for planerne for det kommende store landsbrugsejet biogasanlæg.
Det blev bekræftet, at andelskoncernen, Danish Agro, træder ind i styregruppen i selskabet 3KNT-Bioenergi, der står opførelsen af det store anlæg. I forvejen har selskabet deltagelse af Linkogas AMBA ved Rødding.

– Biogas kan skabe værdi for både landmænd og den grønne omstilling, og det passer dermed perfekt ind i Danish Agros strategi. Derfor er vi glade for, at vi er blevet inviteret til at være en del af projektet, lyder det fra Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

Også hos den eksisterende styregruppe er der glæde over Danish Agros indtræden:
– Det har været vigtigt for os, at anlægget er 100 pct. ejet af landmænd, og derfor er det andelsejede Danish Agro en stærk partner. Det giver projektet yderligere medvind, siger Thomas Johansen, der er formand for styregruppen i selskabet 3KNT-Bioenergi. Og Aksel Buchholt, Linkogas AMBA ved Rødding bakker op.

Mødet hos KHL i Kolding havde også deltagelse af blandt andre potentielle kommende leverandører til biogasanlægget.
/sebro

 

Se også