Kolding køber grund til kommunal brandstation

Hermed lukkes diskussionen om placeringen af stationen ned

Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen (tv) og borgmester Knud Erik Langhoff  (th.) er godt tilfredse med placeringen af den nye brandstation i Kolding

KOMMUNEN: Kolding Byråd har nu lukket ned for diskussionen om, hvor byens nye brandstation skal ligge. Det bliver på Kobbelvej ved Vejlevej. Og det kan der ikke mere rokkes ved.

Den ny kommunale brandstation kommer til at koste 44 millioner kroner, og skal stå færdig senest ved udgangen af 2025. Det er tidspunktet, hvor kontrakten om brandslukningen med Falck og leje grunden, hvor Falck stationen nu ligger udløber.
Kolding Byråd har på dets seneste møde i fuld enighed godkendt købet af grunden til den nye station. Det handler et 8.500 kvadratmeter stort areal, og sælger er GASA Kolding Holstebro A/S for 4,675 millioner kroner.
Det er også Kolding Kommune, der skal bygge den nye brandstation, som derefter skal udlejes til det mellem kommunale, Trekantområdets Brandvæsen, TrekantBrand.
Beredskabsdirektør for Trekant Brand, Jarl Vagn Hansen, er glad for, at Kolding Byråd har prioriteret beredskabet højt. Han afviser samtidig hermed de deltidsansattes kritik om, at de fleste af dem ikke kan nå frem til den nye brandstation inden for fem minutter:
– I beredskabsloven står, at udrykningen skal afgå senest fem minutter efter alarmen, Og det overholder vi til punkt og prikke. Vi har et fast vagthold ,som døgnet rykker ud inden for ét minut, forklarer Jarl Vagn Hansen til Fællesavisen.
Borgmester Knud Erik Langhoff, der også er formand for Beredskabskommissionen i TrekantBrand, udtrykker, at byrådet i Kolding med placeringen af den nye brandstation har sagt ja til den bedst mulige løsning:
– En ny kommunalejet brandstation vil også give større frihed, når der snart i TrekantBrand skal træffes beslutning, hvem der fremover skal stå for brandslukningen i Kolding, siger Knud Erik Langhoff. /seb

Se også