Street-art kunsten vokser rundt om i Lunderskov

  • Øverst er street- art motiv under udførelse på Lunderskov Hallen og nederst  er portene til det gamle pakhus ved banegården i Lunderskov prydet med kunst.

    LUNDERSKOV: En stor gavl på Lunderskov Hallen, en gavl ved Storegade/Nørregade og på porte og på en transformatorstation ved den gamle fredede banegård i Lunderskov er steder, hvor der er pyntet op med utraditionelle farverige malerier.

Det sker – og er sket – som et led i kunstudsmykninger i en større ”street-art festival”, hvor Lunderskov og Kolding er midtpunkter, og som West Station Gallery, der har til huse i den tidligere stationsbygning i Lunderskov, har taget initiativ til.     Og det er ikke hvem som helst, der lægger idé, pensel og farver til motiverne. Værkerne i Lunderskov er udført af den kendte spanske street art-kunstner Xolaka.
I festivalen indgår der også udsmykning af en omkring 40 meter lang ydermur ved Kolding Skaterpark i bymidten, udført af samme kunstner. Og der vil der også blive malet et værker i tunnelen fra havnen til Banegårdspladsen i Kolding. Her udført af den italienske street-art maler, Diavú.
Udover de her omtalt værker, vil der også flere andre steder i kommunen skyde street-art værker op. Og på West Station Gallery i den gamle stationsbygning i Lunderskov kan der opleves en spændende udstilling med værker af alle street art-kunstnerne, der er samlet i anledning af festivalen.
Kolding Kommune har støttet realiseringen af malerierne økonomisk både i Kolding og Lunderskov. / seb

Se også