WestStationGallery gentager succes med street art på stationen

Og Vamdrup Lufthavn skal også have et Street-Art-maleri.

Street-Art på Lunderskovhallen.

I foråret fik borgere og virksomheder i Lunderskov masser af Street Art i verdensklasse på nogle bygninger.

Det var “Street Art by WestStationGallery”, der stod bag.

Der blev samtidig malet over 25 kunstværker i mange syddanske kommuner.
Nu prøver man igen. Fra den 10. august til 30. september skal mange internationale gademalere igen svinge malerpenslerne og spraydåserne. Gamle vægge og gavle får nyt liv, og borgerne får masser af kunst at se på. I alt skal der males mere end 15 projekter, svarende til over 700 kvadratmeter.

– Vi er meget glade for, at mange borgere værdsætter den forskønnelse, der sker, når kedelige flader får nyt, spændende liv, siger initiativtager til Festivalen Dennis Marzec.

– Specielt er vi overraskede over den positive klang Street Art i Lunderskov by har fået, og det er vildt at se, at personer udenfor byen kommer kørende fra nær og fjern for at opleve dette.

Indenfor de næste uger får Lunderskov endnu mere Street Art, når Dragsbæk Mølle skal have lavet et stort Kunstværk, og ligeledes Lunderskov bageri og Tapas samt SuperBrugsen, fortsætter Dennis Marzec.

Folk har fået øjenene op for det høje niveau, disse Street Art kunstnere leverer, og det er meget positivt, at folk vil have mere.

Ny udstilling i det gamle pakhus

– I samme ombæring starter vi en ny udstilling: “Street Art i Flyvehøjde” den 10. august, og den fortsætter til den 30. september.

Åbningen af “Street Art i Flyvehøjde” sker torsdag den 10. august kl. 16. Der vil være gratis popcorn og gratis kunstnerplakat til alle, fortæller Dennis Marzec.

Street-Art på den gamle stationsbygning i Lunderskov.

Hvis man tilmelder sig, kan man også gratis prøve at male Street Art mellem kl. 16-21.
Kolding Lufthavn i Vamdrup får overdraget deres kunstværk af en af verdens bedste 3D Street Art kunstnere #juandresvera_dmt – klokken 16:15. Der vil også være konkurrencer mv., hvor man kan vinde en helikopter-rundvisning med SkyCopter sammen med to af sine venner.

Undervisning af elever og grupper finder også sted i det gamle pakhus i Lunderskov.
Det bliver muligt at se alt dette “live” i hele perioden.

Byer som Aalborg og Brande har taget street-art kunstarten til sig – da den har vist sig at forskønne bybilledet med en form for kunst, som de fleste borgere kan lide.

Adgangsbilletten koster 79 kr. for voksne, mens børn under 6 år kan komme gratis ind til udstillingen i Lunderskovs gamle stationsbygning.

Se også