Judo- og Jiu-Jitsu arrangement i Lunderskov i weekenden

Kristian Buchvaldt og Thomas Sørensen.

Omkring 30 aktive judo- og jiu-jitsu udøvere er tilmeldt et stævne på Kongsbjergskolen i weekenden.

– Men vi ville meget gerne have mange flere med. Vi regner med, at vi vil gøre det her til en årligt tilbagevendende begivenhed med op til 150 deltagere fra hele landet, og så skal det foregå i Lunderskovhallen, siger Thomas Sørensen, som er et af bestyrelsesmedlemmerne i Judo og Jiu-Jitsu-klubben Lunderskov.

Der vil være trænere i både Judo og Jiu-Jitsu.

– Vi ønsker dels at skabe mere opmærksom omkring Judo- og Jiu-Jitsu Klubben her i Lunderskov, men også at sætte Lunderskov lidt mere aktivt på landkortet i forhold til større arrangementer fremadrettet i stil med Lunderskov Cup i fodbold.

Tak til flere

Klubben takker Kolding Kommune for at gøre det muligt at holde et sådant arrangement, og de takker desuden handels og håndværkerforeningen LHHI og Y’s Mens klubben for deres bidrag til arrangementet.
Dansk Judo Union bidrage med måtter til weekendens arrangement.

Prisen for deltagelse er nedsat fra 450 kr. til 350 kr. på baggrund af de tilskud, som klubben har modtaget. Når stævnet foregår på Kongsbjergskolen og ikke Lunderskovhallen, skyldes det for få tilmeldinger.

– Men det håber vi så på, at det kan blive til næste år, og det vil specielt være godt, hvis hallen til den tid er blevet udbygget med nyt indgangsparti samt minihal ved siden af den eksisterende, siger Thomas Sørensen.
Formanden for klubben er Kristian Buchvaldt. Og klubben hedder egentlig: Ikiru Judo og Jiu-Jitsu.

Hjemmesiden er: www.ikiru.dk

Hvad er Judo?

Judo er en forholdsvis ny kampsport, grundlagt og videreudviklet (bl.a. fra Jiu-Jitsu) i Japan i 1882 af professor Jigoro Kano. Judo er i dag en af verdens største sportsgrene og dyrkes af millioner verden over.

Judo går ud på ved forskellige teknikker at kaste modstanderen samt at kontrollere denne ved hjælp af forskellige holdegreb, armlåse samt stranguleringer. Principper i judo er, at eftergivenhed besejrer styrke. Det betyder, at en teknisk velfungerende judokæmper kan overvinde en fysisk stærkere modstander.
Judo kan dyrkes som konkurrencesport, for at opnå psykisk og fysisk balance samt som en motionsidræt.

Hvad er Jiu-Jitsu?

Jiu-Jitsu er japansk af oprindelse og betyder fleksibel/eftergivende teknik og er det nærkamp-system, som samuraierne brugte, når de ikke havde mulighed for at bruge deres dødbringende sværd. Jiu-Jitsu er et selvforsvars system og bygger på, at man ved på brug af nogle ganske få simple teknikker bliver i stand til at kunne overvinde og uskadeliggøre en fysisk overlegen modstander. Ved at bruge den kraft og styrke, som modstanderen angriber med og anvende den mod personen selv, kan selv en lille spinkel person nemt besejre en stor stærk modstander.

I Jiu-Jitsu lærer man forsvar imod knytnæve slag, spark, kvælergreb, voldtægt, omklamringer, knivstik, slag med genstand osv. Disse teknikker træner man sammen to og to eller i små grupper, hvor man skiftes til at agere overfaldsmand, så træningen bliver så realistisk som muligt. Jiu-Jitsu træningen siges at kunne give god motorik, indre ro, balance og selvtillid.

Klubben har medlemmer i alderen fra 8 år og til over de 50 år.

Se også