Lunderskov-kunstner udstiller i Spinderihallerne

Lunderskov Efterskole optræder også.

Niel Tye underviser elever i kunst på Lunderskov Efterskole.

I oktober 2023 tog den abstrakte kunstner Neil Tye, Lunderskov, sammen med en lille gruppe kunstnere til Fortaleza i Brasilien.

Deres mål var at skabe et projekt blandt udsatte unge og familier, så de derigennem kunne bringe håb gennem kreative projekter og malerier.

– Uanset, hvor man kommer hen, så er det muligt at finde håb. Om det er de mere ”succesfulde” nabolag, eller om det er mennesker, som er fanget under livsvilkår i Favellaer, hvor man bare prøver at overleve hver dag, siger Niel Tye og definerer, hvad han forstår ved håb:

Håb er som en livsenergi til at fortsætte. Håb er en tro på noget, der strækker sig ind i fremtiden. Håb om fred i verden, fred med Gud og i en selv.

Håb hjælper os til at tro på, at ting kan blive bedre, og at der er en god løsning på trods af livsvilkår. Håb er en vigtig kraft, som påvirker vores liv og vores fremtid. Håb styrker os i at tage beslutninger og at følge vores drømme.

Breath of Life

Projektet ”Breath of Life” blev en succes. I samarbejdet med det danske konsulat, NGO’er, kulturinstitutioner og børnehjem udmøntede projektet sig i en stor udstilling i et galleri i centrum af Fortaleza. Flere tusinde besøgte galleriet i løbet af dagene og oplevede at blive inspireret og udfordret af en sand blanding af Neil Tyes malerier, soundscapes, selvportrætter af børnehjemsbørn og collager skabt i forskellige kvinde / kunstner grupper, fortæller han.

Nu har han så lavet en udstilling i Danmark inspireret af tiden i Brasilien. Ferniseringen af udstillingen, som kaldes ”Tears of hope”, bliver den 4. april kl. 18, hvor alle er velkomne.

På åbningsaftenen kan man bl.a. opleve en performance ved teaterelever fra Lunderskov Efterskole, som Neil er tilknyttet. Alle malerier og skulpturer er inspireret af mødet med de mange mennesker som Neil mødte i Brasilien.

”Tears of Hope” udstillingen er åben fra 4.-26. april i Spinderihallerne i Vejle.

Se også