Udendørs gudstjeneste

Skanderups nye præst Peter Albæk Noer prædiker udendørs bag kirken.

De 125 sangark var slet ikke nok til de op mod 200, der var til stede ved slutningen af den udendørs gudstjeneste i Skanderup søndag.

Præsten Peter Albæk Noer udtrykker en stor tak til de mange, der bidrog og deltog i Festival for Livsglæde og Sankt Hans fejringen. Det blev både en kvantitativ og kvalitativ succes, siger han.

Præsten prædikede om kristendommens krav om at gengælde ondt med godt. Han citerede Alfred Plummer: At gengælde godt med ondt er djævelsk. At gengælde godt med godt er menneskeligt. At gengælde ondt med godt er guddommeligt.

– Griber vi denne udfordring og ta’r den til os – så vil vi opleve store ting! sagde han.

Præsten genfortalte H.C. Andersens eventyr ”Jødepigen” med en legende om en ungarsk kristen ridder, som blev fanget af en tyrkisk pasha, der lod ridderen arbejde hårdt, piske, håne og tørste.

Da ridderen senere blev løskøbt og de kristne ungarere vandt over tyrkerne, forventede pashaen gengældelse og tog derfor gift. Men ridderen svarede ham: ”Kristendommen byder os at elske vor næste – ja at tilgive vore fjender, Gud er kærlighed! Drag hjem i fred til dit hjem og dine kære, bliv mild og god mod dem, der lider!” sagde ridderen. Da brast den fangne i gråd. Og han ønskede at blive kristen, inden han døde af den gift, han havde taget, fortæller H.C. Andersen i eventyret.

Se også