DLG Landbutik i Fjelstrup lukker

”Vores DLG Landbutik Fjelstrup lukker tirsdag den 30. august.” Sådan kunne man læse på Facebook i midten af august.

Landbutikken i Fjelstrup var en del af butikskæden Land & Fritid, der er ejet af DLG-koncernen.

”Det danske landbrug har ændret sig. Landbruget henter ikke varer ved den lokale møller, men får alt leveret på gården i dag,” forklarer Flemming Laursen i denne forbindelse. Han er distriktschef ved Land & Fritid i Jylland og på Fyn.

Fald i aktivitetsniveau

”Det betyder, at behovet for den professionelle del af virksomheden næsten er forsvundet, og så er der for lidt at lave i landbutikken,” siger Flemming Laursen. Han tilføjer: ”Det skal også være en god og inspirerende hverdag for de ansatte med udviklingsmuligheder og et fællesskab.”

Distriktschef ved Land & Fritid Flemming Laursen

Og dette vil være svært at skabe på et lille sted med lavt aktivitetsniveau.

”Folk har været kede af det, men har også forståelse for beslutningen,” siger Flemming.
De tidligere ansatte, Karsten og Jeanette, flytter til butikken i Rødekro, mens Karsten fortsat vil have sin gang i Fjelstrup i perioder.

”Det er fortsat planen at modtage høsten og kontrollere denne – blandt andet skal der tages temperaturprøver,” understreger Flemming.

Ny butik i Fredericia

”Vi har den 1. september åbnet en ny butik på Vejlevej i Fredericia i THansens tidligere lokaler,” fortæller Flemming til avisen. ”Den afløser en mindre butik i Børkop på 300 kvadratmeter, hvor den nye butik i Fredericia er på 1000 kvadratmeter.”

Land & Fritid har 40 butikker fordelt over hele landet samt ti landbutikker med et mere begrænset sortiment.

Det fremhæves, at man vil være ’en del af livet på landet’. Der forhandles produkter inden for foder, gødning, hegnsartikler, haveartikler, fritidstøj og -sko, samt udstyr til hest og rytter og øvrige kæledyr. Også jagtbeklædning til jægeren kan man købe.

Se også