Sjølund Group: Salg og udvidelse har endnu ikke slået igennem på bundlinjen

SJØLUND: Det økonomiske 2020 resultat for en af lokalområdets største virksomheder, Sjølund Group, har ikke levet op til forventningerne. Og det til trods for salg og udvidelse til Estland, skriver JV.dk.

Sjølund Group er på internationalt plan underleverandør til blandt andet byggeri, industri, transportsektoren og vindindustrien af profilvalsning i jern og aluminium.

Fire år i streg fra 2015 til 2019 var overskuddet over 20 millioner kroner, og det var medvirkende til, at ejeren, Søren Ravn, i 2018 solgte aktiemajoriteten til
den tyske kapitalfond Deut-
sche Beteiligungs AG. 

Det skete næsten samtidig med, at virksomheden købte en metalvirksomhed med 100 ansatte i Estland.

Initiativerne er dog endnu ikke slået rigtigt igennem på bundlinjen. Sidste år var overskuddet faldet til 6,3 millioner kroner fra 14,7 millioner kroner i 2019.
Og bruttofortjenesten gik ned fra 106,5 millioner kroner til 97,8 millioner kroner.

– Der har været stort prispres på nogle af vores segmenter, og særligt inden for vind, der fylder cirka halvdelen af omsætningen. Men her står vi godt i fremtiden med fabrikken i Estland og Kina, også selv om der fortsat vil være et højt prispres, siger Finn Mortensen, finansdirektør i Sjølund Group til JV.

Virksomheden har i dag omkring 65 ansatte på hovedafdelingen i Sjølund, 50 ansatte på den kinesiske fabrik og knap 90 ansatte i Estland, og den 1. december 2020 blev tyske Zoran Aleksic ansat som ny administrerende direktør. Han har en fortid hos blandt andet hos tyske Bosch Rex Roth og Siemens.

/bro

Se også