Badehotellet er igang med forbedringer

Det er svært for en lille ejerforening at leve op til de store krav, der i dag stilles til at drive et badeland. Udsigten til million-udgifter er ved at vokse de 24 lejligheders ejere over hovedet. Konsekvensen kan blive, at foreningen selv lukker badelandet. Men det afviser formanden.

Hejlsminde Badehotel bragte for over 100 år siden de første badeturister til den smukke strand ved Hejlsminde. Da hotellet ikke længere var rentabelt, blev det omdannet til 24 ferielejligheder, som i dag ejes af næsten lige så mange brugere. Danland har lejet sig ind med lokalt kontor i bygningen og sørger for udlejning og rengøring. (Foto: Danland.)

– Vi har haft end del udfordringer med ansættelsen af en vicevært, men det skulle være løst nu, og vi vil naturligvis leve op de krav, som kommunen stiller. For vi skal da have fuldstændig check på rengøringen i badelandet.

Det siger formanden for feriehotellet, Hejlsminde Badehotel, Ernst Jessen, til Fælleavisen. Det kendte hotel i Hejlsminde har været udsat for hård kritik i JydskeVestkysten for mangelfuld rengøring i det fælles badeland, som hører til hotellet.

Ikke kritik fra brugere

Ernst Jessen påpeger, at kritikken mod badelandet ikke er kommet fra utilfredse brugere. Den er fremsat alene af JydskeVestkysten efter aktindsigt hos kommunen i nogle tilsynsrapporter, hvor der påpeges mangelfuld rengøring i badelandet, og hvor der udstedes nye påbud. Tilsynene er på vegne af kommunen udført af det private firma Eurofins.
Hejlsminde Badehotel drives ikke længere som hotel, men er omdannet til 24 boliger, der dels anvendes som ferieboliger til udlejning og af fastboende. Det nu kritiserede badeland er tilknyttet ”hotellet”. Udlejningen af boligerne og den daglige drift af hotellet er af ejerforeningen overdraget til Danland.

Inge Holm ejer en af lejlighederne. Hun ville foretrække at badelandet blev lukket, så huslejen kunne nedsættes.

Nye krav udfordrer

I de omtalte tilsynsrapporter stilles der tilsyneladende nu så store krav fra kommunen, at det udfordrer den fremtidige drift af badelandet.

Alle udgifter fx varme og el til driften af hotellet betales nemlig fælles ligeligt af alle ejere. Allerede nu, før de nye påbud for badelandet implementeres, sluger rengøringen af badelandet og vedligeholdelse af det efterhånden aldrende tekniske anlæg en stor del.
Merudgiften til renovering af badelandet er anslået til to millioner. Og det er der medlemmer af ejerforeningen, som mener er så meget, at den fremtidige drift udfordres.

– Ja, vi er nok der nu, hvor det bør undersøges nærmere om den ekstra ejerindtægt, det indbringer, at vi også kan tilbyde vore gæster et badeland, fortsat kan opveje de stærkt stigende udgifter til badelandet, siger Inge Holm, som ejer og udlejer en af ferieboligerne i hotellet.

Og hun nærer ikke spor bekymring for, hvis det kan resultere i en lukning af badelandet:

– Måske kan vi med en lukning så med fordel tilbyde udlejningen billigere og dermed øge udlejningen. Og hvis det skulle ende med en lukning af badelandet, så kan vi jo stadig tilbyde gode ferieboliger med bragende udsigt ud over Lillebælt og med en lækker badestrand med badebro i tilgift lige uden for døren, tilføjer hun.

Inge Holm bakkes op i sit synspunkt af flere af ejerne af boligerne i det kendte badehotel.

Udelukker lukning

Formanden Ernst Jessen er overrasket over denne udmelding. Selv med de kommende merudgifter mener han ikke, der vil være flertal i ejerforeningen for en lukning af badelandet:

– Men ud af 24 medlemmer vil der nok altid være nogle, som mener noget andet. Sådan er det bare, siger han og føjer til, at da sagen om en eventuel lukning af badelandet sidste gang var oppe, var der kun fire medlemmer, som gik ind for lukning. Men måske er dette ændret nu.

Hejlsminde har et opvarmet lille badeland med sauna og boblebad. (Foto: Danland)
Se også