Åbent landbrug i Jordrup

Søndag var der Åbent Landbrug på en del gårde, hvor børn og voksne kunne komme på besøg for at opleve livet på landet. 85.335 danskere brugte en solrig søndag på at tage til Åbent Landbrug.

Lokalt holdt familien Grønbæk Sejdenfaden i Jordrup også åbent på gården Sandholm. Her bor flere generationer under samme tag.

På billedet ses Signe, Rene, Marinus, Sven, Vilhelm, Per & Gitte Grønbæk byde velkommen til Åbent Landbrug. Gitte Grønbæk er i øvrigt medlem af Kolding Byråd.

Det er 3. og 4. generation på gården, som har været i familiens eje i knap 100 år. På gården har de økologisk kødkvæg af racen Simmental, der passer godt til gårdens naturarealer. Familien producerer også kalve til Dansk Kalv.

Gården har en fredet eng og overdrev, skov samt både økologisk og konventionelt agerbrug.
Den gamle ryttergård Sandholm har siden 1925 været i familien Grønbæks eje. Sandholm kan spores helt tilbage til 1600-tallet, hvor den dengang hørte under Koldinghus.

På gården driver familien desuden Kolding Gårdbryggeri, som er et familiedrevet bryggeri. Man hylder den stolte øltradition fra landsbyerne, hvor hver gård bryggede sit eget øl med gårdens egne råvarer. De drømmer om at blive selvforsynede med alle malttyper og producerer i dag selv pilsnermalt, som bruges i brygget.

Der blev hurtigt udsolgt for tilmeldingen til gårdbesøg på Sandholm. Måske fordi man kunne få smagsprøver…

Se også