Grøn og billigere varme strømmer nu til Vamdrup

Af Svend Erik Brodersen

VARME: Mens der bebudes himmelflugt på prisen for fjernvarme fra det

naturgas-opvarmede varmeværk i Christiansfeld, ser det helt anderledes ud
i Vamdrup. Her strømmer der nu grøn varme og billigere fra TVIS-systemet
ud til byens cirka 1.200 forbrugere.

TVIS-varmen kommer til byen via en ny varmeledning, der er forlænget fra
TVIS-systemet i Lunderskov til Vamdrups Fjernvarmeværk. Tilkoblingen
betyder, at byens fjernvarmeforbrugere, ud over af få en grønnere varme fremstillet af træflis, også er bebudet billigere varme. Og det er oven i, at prisen på varme i byen i forvejen har ligget på den gode side takket blandt andet, at omkring en tredjedel af varmen ledes
ud i nettet, som spildvarme fra Rockwool fabrikken.
TVIS-varmen afløser et dyrt naturgasopvarmet anlæg på byens varmeværk. Det er meningen, at dette anlæg nu stilles på pause, fortæller værkets driftschef Keld Ullerup. Men dog på en sådan måde, så det hurtigt kan sættes i gang igen, hvis TVIS-varmen af en eller anden grund skulle
svigte.
Varmen fra TVIS har samtidig åbnet mulighed for, at Vamdrup Fjernvarme kan udvide ledningsnettet i byen til fem nye udpegede delområder. Og her er man allerede i fuld gang med at grave ledninger ned i delområde 1, som omfatter områder i den nordlige bydel.
Og det meldes ud, at markedsføringen for at få nye forbrugere med på nettet i de fire øvrige delområder er i fuld gang, og interessen for at få den grønne og billigere varme frem er meget stor.
Fjernvarme har netop meldt ud, at i første delområde har 83 procent af husstandene meldt sig til, og i andet delområde er tallet helt oppe på 91 procent.
Som tidligere omtalt er kravet, at 60 procent i et område skal melde sig til for at
få TVIS-varmen.

Se også