Domea må nu udleje de tomme boliger til erhverv

Formanden for boligselskabet Domea, Allan Aistrup, kan nu komme i gang med udlejningen af de sidste af de nyrenoverede boliger. (Foto: sebro-press).

CHRISTIANSFELD: Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding har helt ekstraordinært fået kommunens tilladelse til erhvervsmæssig udlejning af fem almene tomme familieboliger i Lindegade og Nørregade i Christiansfeld midtby.

Tilladelsen er givet, fordi boligerne har stået ledige, siden de blev indflytningsklare den 1. december 2020. Og fordi boligselskabet over for kommunen har kunnet dokumentere lang tids forgæves udlejning.

Domea Lunderskov-Kolding oplyser i sagen, at baggrunden for ønsket er, at boligselskabet er blevet kontaktet af et udlejningsfirma, der gerne vil leje de fem tomme boliger med henblik på videreudlejning til firmaer med pendlende og udstationerede medarbejdere.

Domea Lunderskov-Kolding ønsker at indgå en sådan lejekontrakt og dermed begrænse de tomgangsudgifter, som boligselskabet har på de fem ledige boliger, hvilket presser boligselskabets økonomi.

Ifølge reglerne betragtes udlejning af en bolig til en lejer, der ikke selv har til hensigt at anvende boligen til beboelse pr. definition som erhvervsmæssig udlejning. Dette skyldes, at almennyttige boliger, som dem, der er tale om i Christiansfeld, er støttet af det offentlige. Derfor er den kommunale godkendelse nødvendig.

Domea Lunderskov-Kolding oplyser, at selskabet i de 16 måneder, der er gået siden boligerne stod indflytningsklare, forgæves har forsøgt sig med flere initiativer for at få boligerne lejet ud. Bl.a. har man forsøgt at leje de ledige boliger ud med reduceret indskud og/eller reduceret leje i en periode. Det har medført, at to boliger er blevet lejet ud, så der nu er fem ledige boliger tilbage.

Domea Lunderskov-Kolding oplyser, at den erhvervsmæssige udlejning kun vil være midlertidig og ikke vil strække sig ud over 2-3 år, ligesom der vil blive opkrævet en leje svarende til balancelejen for boligerne.

/bro

Se også