Christiansfeld Festival begynder onsdag

Festivalen er tilbage og byder på fem dage med skøn musik i UNESCO-byens unikke rammer.

Nogle koncerter foregår i kirken, andre i Søstrehuset.

CHRISTIANSFELD: Musikelskere kan godt glæde sig. Christiansfeld Festival er tilbage, og det er med start på onsdag den 11. maj, og så går det ellers løs hver dag til og med 15. maj.

I løbet af festivalens fem dage kan du gå fra den ene store musikoplevelse til den næste. Temaet for årets festival er ”Byens musik – fra 1700-tals barokmusik til verdensmusik” – afspejlet i en musik- og sangkultur, der har stor betydning for indbyggerne i Christiansfeld. Ikke mindst for Brødremenigheden, der grundlagde byen i 1773.

Musik og sang er nemlig en vigtig del af Brødremenighedernes identitet, og festivalen kombinerer klassisk europæisk musik og verdensmusik med udgangspunkt i menighedens musiktraditioner.

Programmet byder på en bred vifte af orkester-, kammer-, folke-, og kormusik fra hele verden. Alt sammen spillet af professionelle musikere i de smukke omgivelser i blandt andet i Søstrehuset og Brødremenighedens Kirke.

Fx kan man opleve Aarhus Solistensemble & Aarhus Balletkompagni, Scandinavian Brass Quintet og specialist i Brødremenighedens musik Christina Ekström.

Hele programmet kan ses på www.christiansfeldfestival.dk.

/sebro

Se også