Billigere og miljøvenlig fjernvarme til Vamdrup

15.09.21/21.30

VAMDRUP: 1200 forbrugerne under Vamdrup Fjernvarme kan snart klappe i hænderne. Der er nemlig billigere varme på vej, og det er selv om varmeprisen byen i forvejen ligger i den gode ende.
 Den billigere varme ligger nemlig lige om hjørnet. Arbejdet med at grave en ny otte kilometer fjernvarmeledning ned fra Lunderskov til Vamdrup er nu afsluttet. Der vil nu snart vil strømme billigere og mere miljøvenlig varme til Vamdrup. Det betyder, at varmeværket kan smide den nuværende og dyrere naturgas på porten, som varmekilde.

  I forvejen nyder varmeforbrugerne i Vamdrup godt på pengepungen af at cirka 33 procent, af den varme de modtager, kommer som direkte spildvarme fra Rockwool.
Driftsleder på varmeværket i Vamdrup, Keld Ullerup, fortæller, at når varmen fra TVIS er klar til at blive sendt ud til forbrugerne, er det planen at sætte den nuværende naturgas opvarmede kedel på pause – dog kun således, at den kan træde til, hvis forsyningen fra TVIS skulle svigte.
Der dog ikke endnu opgivet en dato for, hvornår den nye billigere og mere miljøvenlige vil blive sendt ud til forbrugere. TVIS, som leverer varmen, har dog lovet, at det vil ske til fyringssæsonen 2021-2022.
/bro

Se også