Grundlovens 175 års fødselsdag fejres med både møder og fest på Skamling i år

Traditionen tro holder en række politiske partier et grundlovsmøde på Skamlingsbanken den 5. juni. Men i år holder Museum Kolding også en grundlovsfest.

Det sker for at fejre Grundlovens 175-års fødselsdag.

Allerede kl. 12.30 begynder det sædvanlige politiske møde derfor. I år byder på EU-politikerne Asger Christensen, Venstre, og Anders Vistisen, Dansk Folkeparti. Også borgmester Knud Erik Langhoff, Kolding, Steen Holm Iversen, Konservative, Rune Bønnelykke, DF, og Tobias Jørgensen, Venstre, taler. Ind i mellem er der fællessang.

Grundlovsfest

Om eftermiddagen klokken 14-17.30 har Museum Kolding så lagt op til en kæmpe Grundlovsfest på Skamlingsbanken.

– Skamlingsbanken er et historisk symbol på demokratiets kamp og sejr. Det er her, hvor generationer har samlet sig for at kæmpe for frihed og demokratiske værdier, fortæller museumsdirektør Rune Lundberg ved Museum Kolding.

– At afholde grundlovsfest på netop Skamlingsbanken giver os mulighed for at forbinde nutiden med fortiden og mindes vigtigheden af vores grundlæggende rettigheder og friheder – og også det danske sprog, siger Rune Lundberg.

400 korsangere

I et tre timer langt koncertprogram vil publikum sammen med 400 korsangere kunne synge med på nye og gamle grundlovssange. Og talerskolen Røst præsenterer unge stemmer fra hele landet, der giver deres bud på en grundlovstale. Der vil være madboder, grundlovspandekager, kaffe og kage samt udskænkning fra Besøgscentret Skamlingsbankens cafe.

– Det har været en glæde for mig at være med til at planlægge dette arrangement, siger Sigurd Barrett, der i samarbejde med Museum Kolding, Sangkraft Kolding og talerskolen for unge Røst står bag arrangementet.
Grundlovsfesten støttes af Kolding Kommune og Tuborgfondet.

Se også