Vejrprofet kommer til Vamdrup

Michael Jarnvig taler i kirken om Klima og Kristendom.

Michael Jarnvig var en af de første TV-vejrmænd og er et af de mest kendte TV-ansigter gennem 30 år.

TV-meteorologen Michael Jarnvig kommer mandag den 25. april til Vamdrup.

Han skal holde et foredrag i Vamdrup Kirke om ”Klima og kristendom”.
Det er Voksen Caféen, der har arrangeret mødet. Caféen holder ca. 6 gange årligt et arrangement i forbindelse med kirken.

Mange vil måske mene, at klima handler mere om videnskab og politik, end om kristendom og tro?

– Jarnvig mener, at det kristne livssyn skærer lige ned gennem klimadebatten, og at man ikke kan være helt ligeglad med klimaforandringerne som kristen, siger Lone Tegllund fra Voksen Caféen.

I foredraget vil han fortælle om, hvor meget, der er reelle klimaændringer, og hvor meget, der bare er helt normalt vejr, der bliver blæst op til at være ”verdens ende”.

– Det er ikke et indviklet, højtravende, videnskabeligt foredrag, men en øjenåbner for almindelige mennesker om, hvorfor vi skal tage spørgsmålet mere alvorligt, end vi gør nu, og samtidig reflektere over, hvordan troen indgår i klimadebatten, forklarer Jarnvig, der selv har en tro og er frivillig ambassadør for nødhjælpsorganisationen Mission Øst, der bl.a. hjælper i Ukraine.

Mikael Jarnvig har fungeret som tv-meteorolog ved Danmarks Radio, TV3 og TV2. I 2013 vendte han tilbage til DR1. Han er så kendt et vejr-ansigt gennem mange år, at han kom med i Shu-bi-duas sang ”Michael” fra albummet Shu-bi-du@16, der blev udgivet i 1997.

Arrangementet foregår i Vamdrup Kirke kl. 19.30. Da det ikke er helt gratis at få ham til Vamdrup, tager Voksen Caféen en entre på 100 kr. Til gengæld får man senere en forfriskning, lover Lone Tegllund fra Voksen Caféen.

Henri.

Se også