Kommunen: Hjælp hjemmehjælperne!

Skrevet af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)
Opdt. 23. 12. 21.


Stigendende Covid-19 smitte generer hjemmehjælpen. Derfor opfordrer kommunen pårørende til at give en hånd med. ((Foto: Kolding Kommune).

KOMMUNEN: Der er risiko for forsinket rengøring og ventetid på besøgene fra hjemmehjælperne i den kommende periode: Årsagen er den stigende smitte med covid-19 i Kolding Kommune.

Der for beder hjemmehjælpen nu selv om hjælp fra pårørende, som er opfordres til selv at give en hånd med i nogle af de situationer, som kan aflaste personalet og frigøre ressourcer til de vigtigste opgaver og de mest plejekrævende borgere.
Endnu en bølge af Covid-19 ruller over landet, og dermed også over Kolding Kommunes og personalet i hjemmehjælpen går heller ikke uberørt igennem pandemien. Da hjemmehjælperne samtidigt arbejder med en udsat gruppe af borgere, vil positive test og nære kontakter uvægerligt give udfordringer her efter nytår
Opfordringen lyder derfor:
”Hvis der er nogle af de opgaver hjemmehjælpen løser, der kan løses af pårørende, så meld det meget gerne ind til den hjemmehjælpsgruppe, der plejer at komme i hjemmet. På den måde er der større chance for at hjemmehjælpen kommer igennem uden alt for store gener for de mange borgere der modtager hjælp i kommunen”.
 Kommunen gør opmærksom på, at der er en række opgaver, som pårørende godt kan udføre, uden at have den store social- eller sundhedsfaglige baggrund. Det drejer sig eksempelvis om hjælp til måltider, at hjælpe borgere i seng, tage støttestrømper af eller på – og eventuelt andet, som kan aftales efter en individuel vurdering, lyder det fra kommunen.
Det understreges, at det ikke på noget tidspunkt meningen at pårørende skal udføre opgaver som er grænseoverskridende for dem eller deres kære – ej heller løse opgaver der kræver sundhedsfaglig uddannelse.
Kontaktoplysningerne til de forskellige hjemmehjælpsgrupper lige her: ttps://www.kolding.dk/borger/aeldre/praktisk-hjaelp-og-pleje/hjemmehjaelp-kontaktinfo

Se også