Kommunen genbruger – og vi sparer penge

KOMMUNEN: Kolding Kommune genbruger – og vi sparer penge. Gamle møbler fra kommunes kældre og depotrum får nyt liv. Det skyldes et projekt som har gjort det lettere for kommunens institutioner og afdelinger at finde gode gratis møbler til genbrug.


Siden april 2021, hvor projektet startede op, er der udleveret mødeborde, stole, reoler, osv. til en nyværdi af over 300.000 kroner. Der er fx udleveret flere end 300 styk møbler fra kommunens depot på Dieselvej i Kolding. Nogle af de mest populære varer er mødeborde, reoler, stole og skriveborde, men også mere specielle varer som fx. et pengeskab er blandt effekterne.
– Det her er virkelig en win-win situation. Gode møbler får nyt liv, hvilket harmonerer rigtig fint med kommunens bæredygtighedsstrategi, og samtidig sparer institutioner og afdelinger udgifterne til nyindkøb, siger kommunaldirektør Thomas Boe.
Møblerne, som står i kommunens kældre og depotrum, er typisk kommet i overskud i forbindelse med ombygninger, flytninger med videre, hvor opstået nogle nye krav til indretninger.
Det er kommunens rådhusforvalter, Frank Ravn-Nielsen, som har taget initiativ til at give de ”gamle” møblerne nyt liv. Tidligere har det været svært for afdelinger og institutioner at vide, hvad der stod opmagasineret rundt omkring, og samtidig har der nok heller ikke været den samme interesse for genbrug som nu;
– Vi samler genbrugsmøblerne på et lager på Dieselvej. Her bliver møblerne registreret, fotograferet og lagt ind i vores indkøbsdatabase, så vores kolleger rundt om i kommunen hurtigt og let kan orientere sig om, hvad vi har til rådighed. Vi garanterer så, at alle møbler er i god stand, forklarer Frank Ravn-Nielsen om det gode initiativ, som både sparer skattekroner og er samtidig er godt for miljøet. /bro

Se også