Fokus på overdosernes ofre

Her tændes der lys i Kolding midtby for ofrene for overdosis. Villy Søvdal (th.)

KOLDING:  – Vi må ikke glemme, hvordan stofferne og dets konsekvenser stadig fylder i samfundet”, sagde Villy Søvndal – formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget – i sin tale på den internationale “overdose awareness day”,  onsdag, da der  blev tændt lys for ofrene i Kolding midtby.

Hvert år dør flere af en overdosis, end der er mennesker, som dør i trafikken. Derfor brugte Kolding Kommune den internationale ”overdose awareness day” til både at mindes overdosernes ofre og sætte fokus på de indsatser, der skal reducere antallet af stofrelaterede dødsfald og skader.

– I dag skal vi selvfølgelig mindes de enkelte, som tabte kampen til stofferne, men vi må og skal også se fremad. Jeg er stolt over, at vi i Kolding tager kampen op for at sikre, at der kan ydes førstehjælp, at misbrugeres skader på sig selv minimeres, og at der er støtte til de pårørende”, lød det fra Villy Søvndal.

Redskaber i værktøjskassen

– Vi har mange redskaber i værktøjskassen, der kan hjælpe os med at undgå overdoserne og deres konsekvenser.  Flere skal dog kende til dem og bruge dem. Derfor er jeg glad for, at vi har en dag, som i dag, hvor vi kan gøre opmærksom på, at vi kan komme overdoser til livs,” lyder det i dagens anledning fra Ulrich Guldahl Poulsen, der er centerleder for rusmiddelbehandling og socialt udsatte i Kolding Kommune

Har du et misbrug af stoffer, eller er du pårørende til en person, som du frygter risikerer at få en overdosis, så kan du kontakte stofbehandlingen telefonisk på 79 79 76 00, mail til stofbehandling@kolding.dk eller på Låsbyhøj, Nørregade 1 for at få vejledning, rådgivning eller behandling for stofbrug eller afhængighed af stoffer. /sebro

Se også