Minister går nu efter at skaffe penge til elevatorer på Lunderskov Station

Minister går nu efter at skaffe penge til elevatorer på Lunderskov Station

Christian Rabjerg  Madsen – her på Lunderskov station.

Af Svend Erik Brodersen
Journalist (DJ)

LUNDERSKOV: – Der er hårdt brug for bedre forhold på Lunderskov Station. Og nu har vi faktisk muligheden for at få bygget elevatorer, så gangbesværede med flere langt nemmere kan komme fra perron 1 til perron 2, siger Christian Rabjerg Madsen. 

   Nyheden fra ministeren kommer oven på, at avisen her forleden netop påpegede problemet med at det er vanskeligt – for ikke sige umuligt – for gangbesværede, kørestols og barnevogns brugere at komme fra perron til perron på Lunderskov Banegård, og det frister til at krydse direkte over farlige jernbanespor:
– Som minister og folketingsmedlem valgt i Kolding, så er jeg selvfølgelig optaget af, at vi har ordentlige forhold her i kommunen. Lunderskov er et vigtigt trafikalt knudepunkt, og der skal være ordentlig adgang for vores ældre medborgere, folk med handicap eller andre, som har svært ved at tage trapperne, siger Christian Rabjerg Madsen
Ministeren, som er opstillet til folketingsvalget i Kolding Kommune for Socialdemokratiet, glæder sig over, at der i regeringens infrastrukturaftale nu er afsat 650 millioner kroner til bedre tilgængelighed på landets togstationer. Det er altså nogle af pengene fra den pulje, som Christian Rabjerg Madsen mener skal gå til elevatorer på Lunderskov Station.
– Den socialdemokratiske regering, som jeg selv er en del af, der har afsat pengene. Nu er opgaven at sikre, at nogle af dem også går til Lunderskov. Den sag vil jeg tage op i regeringen og Folketinget, når midlerne skal fordeles på konkrete projekter, siger ministeren og folketingskandidat i Koldingkredsen her til avisen.
————————————————————————————————–

Fakta: Det er forligskredsen bag infrastrukturaftalen Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne, som skal tage stilling til hvilke projekter, der skal gennemføres. Den årlige udmøntning forventes at foregå hvert år i 2. halvår, indtil midlerne er udmøntet.
_________________________________________________________________

Læs flere lokale nyheder her på siden til høje under “SENETSTE NYT.”

 

Se også