Vamdrup Fjernvarme  låner til udvidelse

VAMDRUP: En planlagt udvidelse af fjernvarmenettet i Vamdrup forventes, at komme til at koste 18 millioner kroner. Det er i hvert dette beløb Vamdrup Fjernvarme søger Kolding Kommune om kommunegaranti for til finansiering af projektet. Lånet agtes optaget hos Kommunekredit med tilbage betaling over  25 år.

Det handler et projekt, som strækker over fem år og omfatter forsyning af fem delområder rundt om i byen med fjernvarme, hvor nu bruges naturgas, som varmekilde.

Det er netop blevet muligt, at udvide forsyningen til de nye område, fordi man netop har afsluttet nedlægningen en ny TVIS-forsyningslinje fra Lunderskov til fjernvarmeværket i Vamdrup, hvilket betyder større kapacitet.

Låneansøgningen behandles i Kolding Kommune netop nu. Kommunaldirektøren forslår, at ansøgningen imødekommes, dog således, at der stilles krav om en årlig garantiprovision svarende til 0,55 procent af den til enhver tid værende restgæld.

Med udvidelse i Vamdrup forventes over 300 nye forbrugere tilsluttet Vamdrup Fjernvarme. På nuværende tidspunkt er der 1.169 forbugere. /bro

Se også