Lunderskov Byhave lukker

Byhaven lukker, fordi der skal bygges et regnvandsbassin.

– Da vi en meget varm og tør forsommer i 2018 satte første spadestik til Lunderskov Byhave, havde vi ingen idé om hvor mange gode stunder, der skulle deles der, siger Tina Ellegaard Poulsen.

– Vi vidste ikke, hvor godt vi ville blive taget imod af borgerene i byen. Men hvor har vi dog mødt mange smil, postive meldinger og hjælpende hænder. Opbakningen har været stor, fx da vi spurgte, om der mon stod lidt haveredskaber i jeres skure, som vi måtte arve, siger hun.

– Vi blev overvældet af den opbakning, vi mødte. Vi fik doneret haveredskaber, borde, bænke, plæneklipper, planter og mange andre ting. Og da vi var med i ordningen i Lunderskov Superbrugsen, med de røde poletter, mødte vi igen et kæmpe skulderklap fra jer.

Et sted på kortet

Siden den første sommer blev Lunderskov Byhave dermed et sted på kortet. På en grund, der igennem tiderne har været kendt som “rensningsanlægget” og senere “legepladsen”.
Men pludselig var det Lunderskov Byhave. Et sted, hvor foreningen kunne mødes, så grøntsager, have gode fællesskaber og hvor borgere tændte grillen og hyggede sig, læste lektier sammen, dyrkede yoga og bare hang ud.

– Desværre er denne tid nu slut. I foråret 2022 blev vi kontaktet af Kolding Kommune, der havde den kedelige meddelelse, at de ville flytte os, da grunden, vi lånte, skulle benyttes til et kommende regnvandsbassin. Meldingen lød, at arbejdet gik igang snarest muligt, så en sæson mere ville være usandsynlig, forklarer Tina.

– Undervejs er forskellige løsninger på en ny placering så blevet undersøgt, vendt og drejet – men trods det, må vi nu sande, at Byhaven desværre må nedlægges. Så hvis nogen går og tænker, at der ser lidt forladt ud i Byhaven, er det bestemt ikke sådan, vi har ønsket at efterlade stedet.

Desværre viste det sig, at gravearbejdet stadig ikke er igang, og vi kunne nok godt have haft en god afslutningssæson.

– Men vi kan nu sige, at der bliver ryddet op, og vi holder også snart et lille afsluttende arrangement i Lunderskov Byhave, hvor du som borger er velkommen til at komme og takke af for fem gode år, siger Tina, som slutter af med at sige:

– Tak, fra Lunderskov Byhaves medlemmer.

Se også