Efterskole vil med nyt byggeri tættere på lokalsamfundet

Grundtvig dukkede også op til ceremonien for at fortælle, hvorfor de demokratiske værdier er så vigtige. Han blev spillet af efterskolelærer Jonas Diemer.

LUNDERSKOV: Lunderskov Efterskole er gået i gang med en stor udvidelse. Formålet er blandt andet at komme tættere på lokalsamfundet. Udvidelsen skal foruden spisesal også indeholde foredragssal med plads til arrangementer, som lokale borgere i Lunderskov-området kan deltage i.

Det første spadestik er taget, og det sørgede Carlo Mathiesen for. Han var skolens første formand fra skolens start i 1980 og otte år frem. Udvidelsen består af en ny tilbygning på 300 kvadratmeter til skolens eksisterende byggeri. Prisen er beregnet til hele 18 millioner kroner.

Lunderskov Efterskole er beliggende på Skolevej i den sydlige udkant af Lunderskov By. Efterskolen er oprindeligt indrettet i den tidligere folkeskole, Lunderskov Skole. Det nye byggeri ved skolen kommer til at rumme både en udvidet spisesal til elever og medarbejdere, samt en 300 kvadratmeter stor, rund samlings- og foredragssal.

”Grundtvig” hilser ærbødigt på skolens første formand, Carlo Mathiesen.
Her sætter skolens første formand, Carlo Mathiesen, spaden i jorden til det nye byggeri til 18 millioner kroner, mens forstander Irene Stapel Melander ser til.

– Vi er virkelig glade for, at vi nu er gået i jorden for at begynde på det her projekt. For Lunderskov Efterskole er det her jo et kæmpe projekt, så vi er både stolte, glade og spændte, siger skolens forstander, Irene Stapel Melander.

– Planerne for byggeriet har været længe undervejs, og her særligt foredragssalen. En af ambitionerne med salen er at skabe et smukt rum, der skal kunne samle folk. Derfor bliver foredragssalen også et cirkulært rum, der skal give følelsen af at være sammen i et fællesskab, lyder det fra forstanderen.

Åben for offentligheden

– Den nye foredragssal bliver mere end bare en bygning. Det bliver også et nyt vartegn for Lunderskov Efterskole. Vores hovedsigte er blandt andet at udvikle og styrke elevernes demokratiske dannelse, og den nye foredragssal bliver for skolen et rum for samtale og fortællinger om tolerance, frihed, ansvar og livet, siger Thomas Stapel Melander, som er viceforstander på efterskolen.

For netop med den nye foredragssal ønsker skolen som nævnt at styrke samarbejdet med lokalområdet. Derfor er der planer om allerede til næste forår at præsentere et program med foredrag, koncerter og lignende i salen, som indbyggerne i Lunderskov indbydes til at deltage i:

– Skolen står jo for en demokratisk dannelse, som ikke alene skal være til gavn for vores elever, føjer Thomas Stapel Melander til.

/sebro

Eleverne fejrede det første spadestik med varme hveder.
Illustrationen viser den nye runde bygning, som bl.a. skal rumme en foredragssal.

Fotos: Nikolaj Toftgaard Jespersen

Se også